Glavaš i dalje u pritvoru

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Osijeku danas je ponovno odlučilo da Branimir Glavaš i ostalih šestero osumnjičenika u slučaju "selotejp" moraju u pritvor, što je potvrdio i glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Jedan od Glavaševih odvjetnika, gospodin Ante Madunić, rekao je za Index kako su mu javili da je donesenom odlukom Glavašu ponovno određen pritvor te kako mu sudsko rješenje nije dostavljeno, a kako ga zbog neradnog utorka, očekuju tek u srijedu.

Na upit hoće li podnositi žalbu Vrhovnom sudu na danas donesenu odluku, Madunić je odgovorio: "100 posto ćemo se žaliti. Mi i dalje smatramo da je ova odluka nezakonita i neosnovana". Također, napomenuo je da se 48-satni rok za podnošenje žalbe računa tek od trenutka kada on ili netko od preostale dvojice Glavaševih odvjetnika primi sudsku odluku.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku 17. travnja objavio je odluku o tome da je odlučio prihvatiti prijedlog i odrediti pritvaranje Branimira Glavaša, te je produžio pritvor za ostalih šestero osumnjičenika koje Državno odvjetništvo tereti za ubojstva srpskih civila na Dravi 1991., poznatije kao slučaj "selotejp". Pritvor protiv Glavaša i produljenje pritvora za ostale određen je zbog posebno teških okolnosti kažnjiva djela.

Odlučujući o žalbi na ovaj predmet Vrhovni sud RH 27. travnja je ukinuo rješenje za produljenje pritvora osumnjičenima te je predmet vratio na ponovno odlučivanje. Unatoč ukidanju rješenja, Glavaš i ostalih šestero osumnjičenika ostali su u pritvoru osječkog Okružnog zatvora do nove odluke Izvanraspravnog vijeća.

Branimir Glavaš i ostali osumnjičenici u slučaju "selotejp" terete se za ubojstva deset osoba na obali Drave u Osijeku 1991. i pokušaj ubojstva Radomira Ratkovića koji danas živi u Srbiji.

I.M.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara