Glavaš na sudu s novinarkom Jutarnjeg lista

Glavaš na sudu s novinarkom Jutarnjeg lista

DANAS ujutro na Općinskom sudu u Osijeku održano je prvo ročište u slučaju tužbe Branimira Glavaša protiv novinarke Jutarnjeg lista iz Osijeka Verice Tomić, na kojemu se nije pojavila tužena ni njen zastupnik.

Glavaš tuži Tomić zbog štete nastale objavljivanjem članka od 15. srpnja 2007. godine, naslova "Istraga je pokazala kako je Glavaš pomogao Gudelju da pobjegne iz Hrvatske", a u kojemu se Tomić i Jutarnji pozivaju na neimenovani izvor iz JUP-a koji tvrdi kako je Glavaš pomogao Antunu Gudelju, kasnije osuđenom za ubojstvo Josipa Reichl-Kira, da pobjegne iz države.

Članak, navodi Glavaševa tužba, sugerira i kako je Glavaš kasnije naručio Gudeljevo ubojstvo, što sam Glavaš odbacuje kao potpunu neistinu.

100 tisuća kuna za nanesenu štetu

Glavaš za naknadu štete traži 100 tisuća kuna, a podnio je odvojenu tužbu i protiv EPH. Glavaš u tužbi tvrdi kako je sam naslov članka neistinit, te kako nikakva istraga nije pokazala njegovu umiješanost u Gudeljev bijeg, te kako navod o neimenovanom visokopozicioniranom izvoru iz MUP-a "nema uporišta u istini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjem ročištu Glavaš je rekao kako njegov stranački kolega Ivan Drmić dan nakon objave članka htio Verici Tomić dati demanti objavljenog članka i tražiti da ona intervenira u Zagrebu, ali kako ga je ona odbila uz izjavu "misli Glavaš da ćemo mi to objaviti", nakon čega se glasno nasmijala.

Glavaš je također rekao kako je na sličan način kod Verice Tomić htio intervenirati i njegov suradnik Dario Opačak, ali kako je Tomić i njega odbila na sličan način. Navodi i kako je njegov maloljetni sin Filip zbog objave članka bio izložen "psihičkom maltretiranju", te predlaže da se Drmić i Opačak saslušaju na sljedećem ročištu, te da se zatraži i dokumentacija iz KB Osijek, koja će dokazati da je šteta Glavašu nanesena u vrijeme teškog fizičkog i mentalnog stanja.

Glavaš u tužbi tvrdi kako je članak objavljen u pravo vrijeme da "u određenoj mjeri utječe na odluku Vrhovnog suda i Ustavnog suda", koji su u vrijeme podnošenja tužbe odlučivali o produljenju pritvora protiv Glavaša.

Sljedeće ročište sazvano je za 3. prosinca 2008.

J.D.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara