Glavaš tuži bivšeg ministra policije: Uvrijedio je mene i HDZ!

BRANIMIR GLAVAŠ podnio je privatnu tužbu za klevetu, te nanošenje štete ugledu i časti Branimira Glavaša protiv prvog ratnog ministra policije, Josipa Boljkovca. On je u srijedu 11. lipnja nakon suđenja za ubojstvo načelnika osječke policije 1991. godine Josipa Reihla Kira gdje je bio svjedok, novinarima kazao kako je tri dana prije načelnikove smrti razgovarao s Kirom koji mu je rekao da mu prijete Vladimir Šeks i Branimir Glavaš.

>Josip Boljkovac: Reihl Kiru su prijetili Šeks i Glavaš

Na suđenju Antunu Gudelju, Boljkovac je prepričao prijetnje o kojima mu je 27. lipnja Kir govorio i rekao da je siguran kako je Kir ubijen jer nije bio za ratnu opciju nego za mirno rješenje krize. Glavaš mu zamjera što je dijelove iskaza

Naštetio ugledu HDZ-a i Glavaša

"Gospodine ministre, ja sam osuđen na smrt. Meni u Osijeku prijeti likvidacija. Na moje pitanje tko mu to prijeti on je spomenuo Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša. Držim da mu je sastanak u Tenji bio namješten, a da je odluka o tomu donesena u krugu HDZ-a", rečenica je koju je Boljkovac izgovorio pred novinarima, nakon što je, tvrdi se u privatnoj tužbi, "dao neistinit iskaz na sudu u Osijeku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš u tužbi navodi da se radi o neistini koju su prenijele brojne dnevne novine i gotovo sve TV postaje u svojim informativnim emisijama.

Traži da mu odrede kaznu od 300 prosječnih dohodaka

"Takvom potpuno neistinitom izjavom okrivljenik (Boljkovac op.a.) je nanio tešku štetu mojoj časti i ugledu, jer je mene osobno i stranku kojoj sam tada pripadao označio kao organizatore višestrukog ubojstva", navodi Glavaš, koji napominje da je uz to neistinitu tvrdnju učinio dostupnom velikom broju ljudi jer je sve to izgovorio pred predstavnicima medija.

Zbog toga traži od Općinskog suda u Osijeku da Boljkovca proglase krivim za klevetu po članku 200. stavku 2. Kaznenog zakona, za što je novčana kazna u visini tri stotine prosječnih dnevnih dohodaka u Republici Hrvatskoj.

A.B.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara