Glavašev regionalizam ne posustaje: Ujedinili se HDSSB i SBHS

GLAVAŠEV regionalistički projekt ne posustaje te se danas s njegovim HDSSB-om spojila Slavonsko-baranjska hrvatska stranka. Branimir Glavaš, koji pak obnaša dužnost njegove druge organizacije Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, rekao je kako se ove dvije stranke ujedinjuju zbog jačanja regionalističke opcije u Slavoniji i Baranji, u odnosu na politiku središnje vlasti.

Glavaš je rekao da HDSSB želi biti respektabilan politički partner vladajućima, ali i oporbi, te će zato podupirati vladajuće, bez obzira na njihov politički predznak, kada budu donosili odluke i zakone od interesa za Slavoniju i Baranju. Istaknuo je da niti jednoj političkoj opciji neće dopustiti da od HDSSB-a naprave "politički privjesak".

Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, je spomenuo kako traže promjenu Ustava jer je to preduvjet teritorijalnog i regionalnog ustroja, ali i prijenos mnogih zakonodavnih ovlasti, poput onih iz školstva, socijalne skrbi i kulture , na predstavnička tijela budućih hrvatskih regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić na saboru je istaknuo da je stranka u proteklih godinu dana ostvarila dva glavna cilja: ulazak u Hrvatski sabor te omogućavanje Glavašu njegovih ustavnih prava na obranu sa slobode na suđenju za ratne zločine u Osijeku, koje se vodi na zagrebačkom županijskom sudu.

D.M.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara