Glumice protiv Severine: Uzima nam kruh

NAKON što je nedavno imala premijeru svoje monodrame "Čekajući svog čovika" u kojoj su je mediji pohvalili za nastup i talent, protiv Severine su glas podigle kolegice glumice.

"Svatko ima pravo raditi što hoće, ali zašto ceh ne bi imao koristi od toga? Sve je divno i krasno, ali zašto postoji akademija? Po sadašnjem Zakonu o kazalištima, ako se netko pet godina bavi glumom, tretira se kao profesionalac. Zato ćemo se zalagati da se u Zakon uvrsti da se to može jedino s visokom školom." - kazala je za Jutarnji list članica upravnog odbora Sindikata glumaca Ksenija Marinković.

"Neka gospodična Severina radi što god hoće, ali kad zauzima mjesto u nacionalnoj kazališnoj kući, onda neka plati odštetu Sindikatu glumaca, jer u suprotnom je to degradiranje struke." - kazala je Vitomira Lončar koja nije posjetila njezinu predstavu.

"Kaj bi ja to išla gledat?" - pita se poznata hrvatska glumica Lončar.

Glumica Mila Elegović-Balić smatra kako je Severina mlada dama "s povješću kakvom je imala" te da će morati pričekati da je struka prihvati jer moraju postojati kriteriji.

"Da bi se tim poslom netko ozbiljno bavio treba završiti Akademiju dramskih umjetnosti, ali svatko sa svojim novcem može raditi što god hoće jer najbitniji sud će ionako dati publika." - kazala je Mila Elegović-Balić te dodala: "Netko je talentiran, ali to ne znači da ja mogu pjevati u operi s Ivankom Boljkovac. To prvenstveno ne bih napravila iz poštovanja prema njoj i zdravog razuma."

Redatelj Krešimir Dolenčić smatra kako bi svi trebali biti malo tolerantniji, a glumac Goran Grgić kaže kako ne vidi razlog da Severina ne uspije.

"Severina bolje glumi od većine naših glumaca u sapunicama. Severina je stvarno Seve nacionale i užasna je količina njezine medijske prisutnosti, iskače iz svake konzerve, ali sve je to rock and roll." - zaključio je Dolenčić.

Na njega se nadovezao i Goran Grgić, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika koji smatra da, ako je Severina talentirana i ako izdrži, ne vidi razloga zašto ne bi postala članica HDDU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara