Godišnji sastanak inspektora u poljoprivredi od 11. do 13. lipnja

GODIŠNJI sastanak inspektora u poljoprivredi Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, održati će se od 11. do 13. lipnja u Primoštenu, a sastanak će otvoriti ministar Božidar Pankretić.

Djelokrug rada inspekcija u poljoprivredi (poljoprivredne inspekcije, inspekcije bilinogojstva i inspekcije zaštite bilja) jest provedba inspekcijskog nadzora, utemeljena na velikom broju zakona i podzakonskih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njima se uređuje zaštita, uporaba i raspolaganje poljoprivrednim zemljištem te namjensko trošenje novčanih naknada za promjenu namjene poljoprivredne zemlje; državna potpora u poljoprivredi i ribarstvu; namjensko trošenje novca za kreditiranje razvoja i obnove poljoprivrede; proizvodnja i trgovina te deklariranje i kakvoća sjemena i sadnog materijala, posebice njihova genetska čistoća i zdravstveno stanje; zdravstveni nadzor bilja u unutarnjem prometu, promet sredstava za zaštitu bilja te sprječavanje štetnih posljedica njihove primjene za zdravlje ljudi, životinja, bilja i okoliša; ekološka proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Svrha godišnjeg sastanka jest educiranje inspektora u poljoprivredi i poboljšanje suradnje s drugim tijelima i organizacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara