Gomila nasmrt izbola dvojicu islamskih svećenika u Najafu

Gomila nasmrt izbola dvojicu islamskih svećenika u Najafu
GOMILA je u četvrtak nasrnula na dvojicu islamskih svećenika i nasmrt ih izbola u svetom iračkom gradu Najafu, izvijestili su očevici, dodajući da je u incidentu ozlijeđeno još nekoliko osoba.

"Napali su ih i ubili u džamiji", rekao je mula Ali Assayid Haider, koji je na okupljanje putovao iz južnog grada Basre.

Ubojstvo Haidera al-Kadara i Abdula Majida al-Khoeia dogodilo se u svetištu imama Alija, jednom od najsvetijih mjesta šiitskog islama, većinske vjere u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očevici prenose da se na sastanku vodećih mula trebalo raspravljati o tome tko će kontrolirati svetište, kojim je upravljao al-Kadar, omražen zbog toga što je bio član Ministarstva religije u vladi Sadama Huseina.

U znak pomirenja, al-Kadar se na svetištu pojavio s Abdulom Majidom al-Khoeiem, visokorangiranim šiitskim svećenikom i sinom jednoga od najistaknutijih ajatolaha šiitskog islama.

Kada su se pojavili na svetištu, članovi suparničke frakcije, odane muli Mohammedu Bragi al-Saddaru, verbalno su napali al-Kadara.

Osjetivši se ugroženim, al-Khoei je izvadio pištolj i ispalio jedan ili dva hica. Na obojicu je tada navalila gomila i izbola ih mačevima i noževima. Pri tome je stradao još neutvrđen broj drugih osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara