GONG poziva nadležne institucije da budu suzdržanije

UDRUGA GONG pozvala je danas nadležne državne institucije, poput Državnog izbornog povjerenstva i ostalih tijela nadležnih za provedbu izbora, da prilikom javnih istupa budu suzdržaniji, kako njihove izjave ili komentari ne bi bili protumačeni kao omalovažavanje službenih predsjedničkih kandidata, a time i samih izbora.

"Također, apeliramo na medije da svim predsjedničkim kandidatima pruže jednak tretman i mogućnost za predstavljanje sebe i svog programa", priopćio je GONG.

S obzirom da je službeno započela promidžba kandidata u izborima za predsjednika Republike, GONG upućuje javni apel u vezi s tretmanom predsjedničkih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svim predsjedničkim kandidatima koji su prikupili zakonom određeni broj potpisa za kandidaturu, pripada pravo na isti tretman", ističe se u priopćenju. "Zakone kakve, nažalost, imamo, donio je Hrvatski sabor i njihove loše odredbe ne bi se smjele slamati na leđima kandidata", dodaje se.

Budući da razdoblje između izbora ostavlja dovoljno vremena za detaljnu reviziju odredbi izbornog zakonodavstva i opširnu javnu raspravu, što GONG od Sabora traži već godinama, i ovom prilikom apeliramo na zakonodavca da u budućnosti kvalitetnije i detaljnije poradi na izmjenama izbornog zakonodavstva, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xaš yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara