Google zabrinut Microsoftovim pokušajima kupnje Yahooa

U VODEĆEM svjetskom internet pretraživaču Google Inc. iskazali su zabrinutost u pogledu prava na slobodan protok informacija na internetu ukoliko Microsoft kupi Yahoo, prenosi Reuters.

Prošlog mjeseca Microsoft je predložio kupovnu cijenu od 44.6 milijardi dolara, ali je ponuda odbijena jer je ocijenjena premalom.

"Bili bismo zabrinuti za bilo kakvo preuzimanje Yahooa od strane Microsofta," izjavio je Eric Schmidt, izvršni direktor Googlea.

"Možemo se nadati da sve što bi napravili bude u skladu sa otvorenosti interneta, ali ja čisto sumnjam u to," dodao je i podsjetio na Microsoftovu povijest i stvari "koje je ta kompanija napravila i koje su otežale stvari svima," ali nije htio precizirati o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer zakleo se ranije ovog mjeseca da će kompanija imati tržišni udio nasuprot Googleu u internet oglašavanju i web pretraživačima, pa makar morao ispustiti "svoj zadnji dah" u kompaniji.

U anketi Reutersa, u kojoj su sudjelovali financijski analitičari, velika je većina ocijenila kako će Microsoft prije ili poslije uspjeti kupiti Yahoo.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara