Goran Bregović: Pula je jedinstvena i zadovoljan sam što sam gost Festivala

GLAZBENIK Goran Bregović kao gost 50. jubilarnog Pula film festivala na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo pozivom organizatora da bude gost Festivala, iako ne prihvaća, kako je rekao, "pozive da ide tamo gdje ništa ne radi".

Međutim, dodao je, Pula je jedinstvena pa je "oduševljen što je na pulskom festivalu" iako će, kako je rekao, njegov boravak u Puli biti kratak jer već sutra ima koncert u Belgiji.

Film "Glazba za vjenčanje i sprovode" ("Music for Weddings and Funerals") norveško-švedske koprodukcije u kojem Bregović glumi glavnu mušku ulogu bit će prikazan večeras u sklopu prigodnoga retrospektivnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o tome kako se rodila ideja da glumi u tom filmu, on je istaknuo kako mu je nakon koncerta u Rimu prišla neka gospođa i rekla da ima scenarij za film koji je napisala prije nekoliko godina. Nakon određenih arzgovora, dodao je, prihvatio sam taj poziv iako sam bio uvjeren da nisam dobar glumac.

Novinare je izvijestio kako priprema film kojega je on scenarist i redatelj a zove se "Bregovićeva opera Karma sa sretnim krajem". Izrazio je nadu kako će film biti prikazan na sljedećm festivalu.

U nastavku Pula film festivala večeras će se u Areni prikazati film "Tu" Zrinka Ogreste i "Onaj koji će ostati neprimijećen" Zvonimira Jurića. Na pulskom Kaštelu u ponoć je na rasporedu film "Music for Weddings and Funerals" u kojem glavne uloge tumače Lena Endre, Bjorn Floberg, Rebecca Hemse i Goran Bregović.

U Istarskom narodnom kazalištu nastavlja se prikazivanje retrospketivnih filmova a u dvorani kina "Zagreb" filmovi "Off cuts".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara