Goran Milić prelazi na Novu TV jer su mu smanjili plaću za 60 posto?

Tekst: J.C.
Foto: Biljana Gaurina / Cropix

HTV JE svojim najvećim djelatnicima skresao plaće za 30 do 60 posto i tako proveo uputstva Jadranke Kosor o uštedama u državnim firmama. "Sad se vidi da je HRT zapravo državna televizija, a ne javna televizija kao što sam ja dosad mislio", ogorčeno je komentirao Zoran Šprajc dok je Goran Milić već započeo pregovore o prelasku na Novu TV.

Najbolje plaćeni HRT-ovi novinari i voditelji nisu oduševljeni smanjenjem plaća, koje su kod mnogih prelazile 20.000 kuna. Po džepu su osim Šprajca i Milića udareni Aleksandar Stanković, Danijela Trbović, Joško Martinović i Branimir Bilić.

"Dobio sam enormno smanjenu, premda i dalje pristojnu plaću za hrvatske prilike. No, u posljednjoj sam godini uoči odlaska u mirovinu planirao i konačno imati neku ušteđevinu za stare dane. Obaviješten sam da će mi plaća biti smanjena zbog državne odluke. Dok to traje, moram priznati da radim na državnoj, a ne na javnoj televiziji s kojom smo se toliko dičili pred Europom. Što se tiče mog prelaska na Novu TV, ostao je, valjda, izbor izaći na slobodno novinarsko tržište, pa sam stupio u okvirne pregovore s Novom TV. Premda bi HTV, kada bi to htio, uvijek mogao ponuditi bolje tehničke uvjete, Nova mi nudi i nekoliko puta veću zaradu. Razmislit ću o svemu, a moja odluka sigurno neće biti nikakav otpor prema HTV-u kojemu sam zahvalan za svu dosadašnju suradnju", rekao je Milić u razgovoru za Jutarnji list nakon što mu je plaća smanjena za 60 posto. Dosad je navodno zarađivao 26.000 kuna.

"U javnosti je već poznato da je HRT korigirao najviša primanja prema preporuci Vlade RH, tako da ona ne bi trebala biti viša od određenog iznosa. To je utjecalo na sva primanja na HRT-u koja su prelazila taj iznos", kaže Janos Roemer. Najveća moguća plaća na HTV-u sada će biti 16.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara