Gorivo iz spremnika Mesne industrije VIR istjecalo u potok u riječkom naselju Školjić

Gorivo iz spremnika Mesne industrije VIR istjecalo u potok u riječkom naselju Školjić

ŽUPANIJSKI centar 112 Rijeka priopćio je kako je 16. kolovoza u 8.53 sati primio dojavu građana o mirisu nafte u Mrtvom kanalu pored riječkog naselja Školjić. Isti miris osjetio je i komunalni redar iz Riječine, koji je izašao na teren ali nije uočio nikakav vidljiv trag pa je Centar o tome obavijestio nadležnog vodopravnog inspektora.

Novu dojavu o smradu u Mrtvom kanalu Centar je primio u 17.01 sati te je izvršen očevid na licu mjesta, u kojem je utvrđeno kako je došlo do puknuća manometra na spremniku goriva tvrtke Mesna industrija VIR. Uslijed puknuća došlo je do istjecanja zasad nepoznate količine goriva iz spremnika, koje su riječki vatrogasci zaustavili oko 22 sata istog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva doznaje se kako je od Mesne industrije VIR zatraženo da sanira onečišćenje te da o tome napravi izvješće za Državnu vodopravnu inspekciju. Državni vodopravni inspektor proglasio je zbog onečišćenja prvi stupanj ugroženosti te se još uvijek nalazi na terenu, zajedno s predstavnikom Hrvatskih voda.

K.S.
Foto: HR Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara