Gotovina će se predati novoj vlasti?

Gotovina će se predati novoj vlasti?

ODBJEGLI general Ante Gotovina mogao bi se predati novoj vlasti, pod pretpostavkom da to budu njegovi politički mentori, koji su ga uvjerili da ga neće izručiti Haagu, tvrdi neimenovani izvor za "Slobodnu Dalmaciju".

Bez obzira tko će doći na vlast nakon parlamentarnih izbora morat će i dalje surađivati s Haagom i ispunjavati njegove zahtjeve. Jasno je da neke skupine Gotovinu zloupotrebljavaju i koriste u političke svrhe nanoseći time štetu Hrvatskoj, ali i samom Gotovini.

Haag, a i sama glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte, u nekoliko su navrata upozoravali i kritizirali vlast u Zagrebu da Gotovina slobodno šeće po Hrvatskoj i da ga policija ne želi uhititi. U Banskim dvorima takve su informacije redovito demantirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski Vladi tvrde kako Gotovina nije daleko od Hrvatske te im nije jasno zbog čega se njegovim uhićenjem ne pozabavi i Interpol.

Potraga za generalom Gotovinom počela je 13. srpnja 2001. godine, kada je na temelju haaške optužnice Županijski sud u Zagrebu izdao nalog za njegovo uhićenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara