Gotovina pobjegao pod imenom Kristian Horvat?

KRIVOTVORENA putovnica koju je Gotovina navodno koristio napravljena je na ime Kristian Horvat. Osoba koju se sumnjiči da je posredovala između naručitelja i falsifikatora je Salih Fazlić, bivši inspektor Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke.

Kako piše Jutarnji list, Fazlić je otišao iz policije zbog sumnje da je, nakon incidenta u kasinu City, ukrao snimke sigurnosnih kamera. Naime, sin Hrvoja Petrača Novica, s prijateljem je pretukao i teško ozlijedio zaštitara koji mu, zato što je isteklo radno vrijeme, nije htio dati žetone.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava i suđenje je na Općinskom sudu nedavno počelo, ali je snimka koja je sve zabilježila nestala tijekom policijske obrade. Fazlić je otišao u mirovinu, a postupak protiv njega nije pokrenut.

Ove godine je sa svojim bivšim šefom Zdravkom Šeničnjakom, nekadašnjim načelnikom Sektora krim policije PU zagrebačke, otvorio privatnu detektivsku agenciju. Usluge koje pružaju su i jedan od razloga zbog kojih je Šeničnjak otišao iz policije. On je naime koristio službene policijske resurse za razne provjere dosjea, praćenja i ostale privatne narudžbe.

Više policajaca iz Fazlićeve Policijske postaje Centar je nakon odlaska iz službe dobilo posao kod Petrača. Jedan od načelnika je tako 2001. godine postao šef osiguranja kasina Vega u hotelu Sheraton, koji je u Petračevom vlasništvu.

"Ne želim ništa reći, pitajte šefove parade." – kratko je komentirao cijeli slučaj Fazlić za Jutarnji list.

Kako saznaje Nacional iz krugova bliskih vrhu Vlade, lažno ime Gotovine Obavještajna Agencija zna već više od godinu dana. POA i policija su za to doznale prije mjesec dana i odmah obavijestile Interpol i bliske tajne službe kao što je MI6. U tjeralicu je, uz pravo, odmah stavljeno i to ime.

Iste novine pišu kako se Fazlić i Gotovinin odvjetnik Pedišić, kojeg se sumnjići da je naručio lažnu putovnicu, poznaju od kolovoza 2001. godine kada je Fazlić zatražio njegove usluge. Tražio je od njega da mu kao odvjetnik riješi odlazak iz MUP-a i pomogne u registraciji privatne tvrtke za istraživanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara