Gotovina zamolio medije da mu ne uznemiravaju obitelj

DANAŠNJEM izručenju generala hrvatske vojske u mirovini Ante Gotovine predstavnicima ICTY-a u Haagu nazočio je konzularni djelatnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Haagu, kojemu je omogućeno da nakratko razgovora s generalom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Generalu Gotovini prenijeto je da će mu Veleposlanstvo ukazati svu uobičajenu i potrebnu konzularnu i pravnu pomoć, kako do otvaranja očekivane statusne sjednice Suda, tako i tijekom cijelog postupka, navodi se u priopćenju.

Tom prigodom general Gotovina zamolio je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske da prenese svim hrvatskim medijima njegovu poruku da ne uznemiravaju njegovu obitelj, priopćilo je MVPEI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći susret predstavnika Veleposlanstva Republike Hrvatske s generalom Gotovinom predviđen je za ponedjeljak, 12. prosinca 2005. godine, kada će uslijediti i prvo pojavljivanje generala Ante Gotovine pred sudskim vijećem, navodi se na kraju priopćenja.

Haški sud (ICTY) u subotu je službeno potvrdio da je hrvatski general Ante Gotovina stigao u pritvor UN-a u Scheveningenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara