Grad Split o plaćanju geodeta: Nismo pogodovali Fani, popisivali smo stabla!

Foto: Feđa Klarić / Cropix

GRAD SPLIT platio je izradbu geodetske podloge za teren Fani Horvat na Prvoj vodi. Na Indexov upit pojašnjeno je zašto, ali ne i koliko je plaćeno.

Uobičajena praksa

Premda su se Splićani poprilično šokirali doznavši da je iz gradske blagajne plaćena studija za gradonačelnikovu draganu, u Gradu Splitu tvrde sve je u redu i da nema pogodovanja privatnom interesu i investitoru, odnosno Fani, tj. Kerumu. Štoviše, kažu da im je na umu prvenstveno bila zaštita Park šume Marjan i stabala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U travnju 2010. godine od tvrtke Meja d.o.o. naručena je posebna geodetska podloga za područje Spinuta i Marjana, i to šireg područja, nego što je obuhvat navedenog natječaja. Uobičajena je praksa da Grad Split za svoje potrebe naručuje geodetske podloge zbog rješavanja infrastrukture i evidencije stanja u prostoru potrebne za izradu detaljnije planske dokumentacije. Naručena posebna geodetska studija obuhvaća područje Park šume Marjan, a od strane Grada Splita eksplicitno je traženo da se snimi i evidentira svako stablo, i to zbog zaštite prirode na predmetnom području. Provoditelj natječaja u ime tvrtke Latebra, ured arhitekte Nevena Mladinića, podnio je zahtjev za provedbu natječaja u rujnu 2010. godine. Slijedom navedenog stručne službe Grada Splita dale su na korištenje predmetnu geodetsku podlogu samo u svrhu provođenja natječaja", navodi se u odgovoru Grada Splita.

Splićani ne smiju znati koliko su platili geodete za Fani?!

Čemu tajnovitost oko svote koja je izdvojena za geodete? Kerum tvrdi da se radi o 20 tisuća kuna, sitnici prema milijunima koje je davao za plaće i brojna dobročinstva. Zašto onda u Gradu taje koliko su izdvojili? Splićani ne smiju znati koliko su iz vlastitog džepa dali za Fani i geodete?!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara