Grad Split platit će Kerumu milijun, odlazak oporbe nije pomogao

Foto:

GRAD SPLIT ipak će isplatiti milijun kuna gradonačelniku Željku Kerumu za zemlju na Trsteniku. Odluka je donijeta uz potpuno ignoriranje oporbe koja je napustila vijećnicu dok se glasalo o ovoj točki. Osim Keruma, novac će dobiti i Dalibor Bečić, suprug Kerumove sestre Nevenke i roditelji HGS-ovog vijećnika Balde Obada. Isplatit će im teren na kojem će Grad napraviti cestu koja vodi do njihovih stambeno-poslovnih objekata.

Razvidan sukob interesa

"Razvidno je da se radi o sukobu interesa, do objekata gradskih vijećnika vodimo cestu, a ima prioritetnijih projekata", istaknuo je HSP-ov Luka Roguljić, prije no što je napustio vijećnicu sa kolegama iz oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum je danas sve svoje doveo na sjednicu pa kvorum nije upitan. Sa 13 glasova za Gradsko vijeće je odlučilo da gradonačelniku Kerumu isplati milijun kuna. Nevenkin muž dobit će 100-ak tisuća, a roditelji vijećnika Obada 250 tisuća kuna.

Zapadna obala

Nije ovaj milijun kuna sve, vijećnici bi danas trebali donijeti i odluku o financiranju projekta Zapadna obala, koji zasad vrijedi 70 milijuna kuna, no pretpostavlja se da će biti deset puta skuplji. Grad Split financirao bi proširenje obale pred Kerumovih Marjanom tako da može dobiti zvjezdicu više i prodati hotel Hiltonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara