Gradnja crkve u Travnom pred Ustavnim sudom

ČETIRI zagrebačke organizacije civilnoga društva: Travno moj kvart, Zelena akcija, Udruga za demokratsko društvo i GONG, uputile su Ustavnom Sudu RH prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, dijela Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, kao podzakonskog akta.

Konkretno, u Zahtjevu se od Ustavnog suda traži da preispita i potvrdi neustavnost i nezakonitost odluke o prenamjeni parka u Travnom u građevinsku zonu za izgradnju vjerskog objekta, te da u skladu sa svojim ovlastima, takvu odluku prenamijeni odnosno poništi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge-predlagateljice se u svom Zahtjevu između ostalog, pozivaju na temeljna ustavna načela. Tvrde da su spornom odlukom o otuđenju dijela javnog gradskog parka i njegovom prenamjenom u gradilište povrijeđene Ustavom zagarantirane "temeljne slobode i prava čovjeka i građanina, te narušeno načelo vladavine prava, ali i jednakosti, socijalne pravde, poštivanja prava čovjeka, te pravo na očuvanje prirode i zdrav okoliš."

(Foto: Index.hr)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara