Gradnja Muzeja suvremene umjetnosti poskupjela gotovo 100 posto

Gradnja Muzeja suvremene umjetnosti poskupjela gotovo 100 posto

ZBOG kašnjenja radova na Muzeju suvremene umjetnosti dužem od godinu dana, ukupna cijena njegove izgradnje će tako vjerojatno doseći cijenu od 400 milijuna kuna, doznaje Poslovni dnevnik.

To je na sjednici skupštine u četvrtak potvrdio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, odgovarajući na upit zastupnice HDZ-a Asje Bebić vezano za rok jamstva na već ugrađenim instalacijama i koliko bi novo odgađanje moglo koštati.

Gradnja muzeja započeta je krajem 2003., a rok dovršetka je trebao biti potkraj 2006. Po ugovoru s Tehnikom, izgradnja je trebala stajati 210 milijuna kuna, međutim s opremom i raznim aneksima, njegova izgradnja poskupljuje za gotovo 100 posto.

"Trebao je samo muzej stajati 180 milijuna kuna, ali smo dosad potpisali dva aneksa i platili Tehnici 222 milijuna kuna. Morat ćemo potpisati još jedan aneks od 70 do 80 milijuna kuna za uređenje okoliša, internih cesta i rješavanje imovinskih problema u vezi sa zgradom. Taj iznos ne uključuje opremu koju treba dodatno kupiti", izjavio je Bandić, ali nije precizirao je li u taj iznos uračunat PDV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inzistiranje zastupnice HDZ-a  o troškovima mogućeg odgađanja i njeno pozivanje na izjave ravnateljice MSU-a o liftu koji ne radi i popucalim cijevima, Bandić je jasno poručio kako bi "ravnateljici Pintarić bilo bolje da manje daje intervjue, a više radi svoj posao" i dodao kako nikakve cijevi i instalacije nisu popucale.

Očekuje se da bi muzej konačno mogao biti otvoren do kraja godine.

B.V.
Foto: milanbandiczagreb.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara