Gradonačelnica Pavić otvorila radove na novom mostu u Jankomiru

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić danas je simboličnim presijecanjem vrpce obilježila početak izgradnje novog mosta pored postojećeg Jankomirskog mosta na zapadnom ulazu u Zagreb.

"Novi most će omogućiti da se izbjegnu prometne gužve na zapadnom ulazu u Zagreb", rekla je zagrebačka gradonačelnica tom prigodom i naglasila da će se dovršenjem mosta u kolovozu 2006., za kada je utvrđen rok izgradnje, prometna situacija uvelike razriješiti.

Podsjetila je da je aktualna gradska vlast znala ocijeniti važnost prometa u Zagrebu i da je stoga nastojala riješiti brojne prometne probleme i to putem denivelacija prometnica, izgradnje javnih garaža i slično.

Osim gradonačelnice Pavić, na gradilištu novog mosta u Jankomiru bili su i dogradonačelnici Milan Bandić i Stipe Tojčić te članovi Gradskog poglavarstva.

Izvođač radova je tvrtka "Viadukt", a za izgradnju mosta bit će potrebno 87,9 milijuna kuna.

Most je projektiran kao zrcalni postojećem Jankomirskom mostu, kao spregnuta konstrukcija dva čelična I-nosača i kolničke armirano-betonske ploče. Sastoji se od šest stupišta jednakog oblika s oblogom od kamena i dva armirano- betonska stupa potkovastog oblika. Širina mosta je 11,55 metara, a duljina 330 metara, zadana koritom rijeke Save i savskim nasipom.

Građevinska dozvola za novi most u Jankomiru izdana je 28. travnja u Gradskom uredu za prostorno uređenje.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara