Gradonačelnica Pavić uručila Plakete Grada Zagreba

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić danas je dobitnicima uručila Plakete Grada Zagreba i čestitala im na tom priznanju.

"Želim zahvaliti i odati priznanje svima koji su svojim radom i djelovanjem dali doprinos boljitku našeg grada i životu građana", rekla je gradonačelnica Pavić na prigodnoj svečanosti u gradskoj palači Dverce.

Na Plaketama Grada Zagreba, u ime desetoro nagrađenih, zahvalio je direktor tvrtke "Robni terminali" Slobodan Ljubičić rekavši kako je to ujedno obveza svima da i ubuduće ostvaruju iste ili još bolje rezultate.

Plaketu Grada Zagreba dobili su dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu Ivan Crnković za doprinos afirmaciji zagrebačke i hrvatske arhitekture; suosnivač HOO-a i Zagrebačkog plivačkog kluba Boris Volčanšek; otorinolaringolog Borut Marna za iniciranje nacionalnog projekta ranog otkrivanja oštećenja sluha; predsjednica Zagrebačkog društva miasteničara Josipa Gazibara za doprinos unaprjeđenju zdravlja i zaštiti interesa oboljelih od miastenie gravis; profesorica defektologije i ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb Vesna Muraja za osiguranje kvalitetnijeg života osoba s mentalnom retardacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plaketu su dobili i violinist Zlatko Stahuljak, inicijator i predsjednik međunarodnog violinističkog natjecanja "Vaclav Huml", scenarist i redatelj Bogdan Žižić za 40 godina uspješne realizacije niza igranih, dokumentarnih filmskih i televizijskih ostvarenja.

Među ustanovama, društvima i organizacijama nagradu Plaketa Grada Zagreba dobili su Robni terminali d.o.o. za 50. obljetnicu rada, doprinos poticanju izvoza i otvaranje novih radnih mjesta; Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić" u povodu 55. obljetnice postojanja i predstavljanja nacionalne i tradicijske kulture na europskim i svjetskim gostovanjima; emisija "Noćna mora" autora Željka Malnara za autentičnost, jedinstven humor i sarkazam.

Odluku o dodjeli Plaketa Grada Zagreba donijelo je Gradsko poglavarstvo na sjednici u srpnju 2004., na prijedlog skupštinskog Odbora za javna priznanja.

Budući da je "Malnarovu plaketu" prije bio osporio predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski, navodeći kako se u Noćnoj mori "beskrupulozno koriste hendikepirane osobe i širi rasizam", novinari su se zanimali što o tome kaže Željko Malnar. Malnar je danas izjavio kako je očigledno da je emisija dobra "ako ju prati milijun gledatelja". "To je pozitivna i otkačena emisija", rekao je i dodao kako smo u 21. stoljeću, a ne u klaustrofobičnom konzervativizmu.

Plaketa Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Zagreba i drugim osobama koje rade u Zagrebu, udrugama građana, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama prigodom Dana Grada Zagreba i drugih obljetnica za trajniju, općepriznatu djelatnost kojom su znatno pridonijeli razvoju grada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara