Gradonačelnica Šuica poslala apel za spas Dubrovnika

DUBROVAČKA gradonačelnica Dubravka Šuica poslala je danas apel Antunu Vujiću, ministru kulture i predsjedniku Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika, da se hitno poduzmu sve mjere kako bi se očuvala spomenička jezgra Dubrovnika.

Gradonačelnica Šuica na konferenciji za novinstvo upozorila je na devastacije i oštećenja povijesne jezgre, a koji su kulminirali nedavnim urušavanjem rive u staroj gradskoj luci, napuknućem dijela Orlandova stupa i oštećenjem Kneževa dvora.

Nedavni događaji, naglasila je, upozoravaju na ozbiljnost i hitnost zaštite i obnove spomeničke cjeline grada, na što obvezuje i Zakon o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika. Zato je potrebno hitno poduzeti sve raspoložive mjere kako bi se otklonili uzroci i posljedice tih oštećenja, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Kao gradonačelnica Dubrovnika pozivam Vas, a kao građanka ovoga grada zahtijevam da Vi, kao predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika i čelna osoba Ministarstva kulture, hitno sazovete sjednicu Upravnog vijeća Zavoda s jednom točkom dnevnog reda, a to je donošenje akcijskog plana za obnovu najugroženijih dijelova povijesne jezgre grada, te utvrđivanje visine novčanih sredstava za provedbu tog plana. Ta sredstva trebaju osigurati Vlada, poglavarstva Županije dubrovačko-neretvanske i grada Dubrovnika, u udjelima kako je to propisano Zakonom o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika´, naglasila je u apelu gradonačelnica Dubravka Šuica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara