Gradonačelnik Beroš: Split u 2003. ulazi bez kune duga

SPLITSKI gradonačelnik Slobodan Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare da grad Split u 2003. ulazi bez ijedne lipe duga jer je veliki dug od čak 220 milijuna kuna u cijelosti vraćen u osam mjeseci ove godine.

´Do prije godinu dana bili smo posrnula tvrtka s nagomilanim dugovima, a samo u osam mjeseci skinuli smo gradu omču oko vrata, podmirili sve dugove i sada smo kreditno sposobni za nova ulaganja´, kazao je gradonačelnik i dodao da je za to najzaslužniji splitski ´ministar financija´ Dejan Kružić.

Član Poglavarstva za financije Kružić kazao je kako je grad podmirio 139 milijuna kuna duga pravnim osobama i građanima koje je naslijedio iz 2001. Podmireno je 65 milijuna kuna duga državi, koji je proizišao iz Vladinih jamstava za tzv. Žnjanski zajam i novca od otkupa stanova koji u državnu blagajnu nije pritjecao od 1997.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kružić je objasnio da je grad takvo financijsko čudo ostvario samo radom i dobrom strategijom. Osim što dugove vraća grad ih i naplaćuje. Do sada su pregovarali i razgovarali, a za 2003. Beroš i Kružić najavili su strože mjere i sudske tužbe za milijunske dužnike gradu.

Proračun će za 2003., kako je predloženo, iznositi oko 512 milijuna kuna i najvećim će dijelom biti investicijski, kazali su Beroš i Kružić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara