Gradonačelnik Detroita završio iza rešetaka

KWAME KILPATRICK, gradonačelnik Detroita, danas je sudksom odlukom upućen u pritvor nakon što je prekršio uvjete obrane sa slobode u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega.

Kilpatrick i njegova bivša suradnica Christine Beatty su optuženi za krivokletstvo i ometanje pravde, odnosno lažno svjedočenje u jednoj građanskoj parnici.

38-godišnji Kilpatrick je sve donedavno bio jedna od zvijezda američke Demokratske stranke, te čak imao čast biti jednim od govornika na izbornoj konvenciji 2004. godine. Kilpatrick potječe iz ugledne obitelji crnih političara, a majka Carolyn Cheeks Kilpatrick je zastupnica u Kongresu.

Kilpatrick je 1996. godine političku karijeru započeo izborom u Državnu skupštinu Michigana, a na mjesto gradonačelnika je izabran 2001. godine. Usprkos optužbi za korupciju, tijesnom većinom je 2005. godine osigurao i drugi mandat. Kilpatrick je jedan od najmlađih gradonačelnika u SAD i najmlađi gradonačelnik u povijesti Detroita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilpatrickovu karijeru su, osim korupcijskih, obilježili i seksualni skandali, a postoje optužbe da je naručio ubojstvo jedne striptizete kako bi zataškao nemile događaje koji su izbili kada ga je supruga bila uhvatila na jednoj "razuzdanoj zabavi".

Kilpatrick je u pritvoru završio nakon što se otkrilo da je prije četrnaest dana boravio u Windsoru u Kanadi te tako prekršio uvjete obrane sa slobode.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara