Gradonačelnik Londona uložio žalbu zbog suspenzije

SUSPENZIJA londonskog gradonačelnika Livingstona na snagu stupa u srijedu. Usporedo s time, on najavljuje da će poduzeti sve dostupne mjere kako bi pobio četvero tjednu suspenziju zbog usporedbe židovskog reportera s čuvarom koncetracionog logora.

Suspendirani gradonačelnik zatražit će sudačku procjenu čitavog slučaja. Njegova zabrana počinjene važiti od srijede, tako da bilo kakva procjena može započeti najranije u ponedjeljak, rekao je za BBC, politički urednik Tim Donovan.

Englesko Vijeće za norme suspendiralo je londonskog gradonačelnika zbog izjava koje su njegov ured dovele na loš ugled.

Ako žalba propadne, Livingstone će morati platiti vlastite troškove u iznosu od 80.000 funti, iako će i dalje nastaviti primati plaću.

Diciplinarno vijeće sastavljeno do trojice neimenovanih članova, procijenilo je da se Livingstone ponio "nepotrebno bešćutno i uvređujuće", kada je novinara Evening Standarda, Olivera Finegolda usporedio si čuvarom nacističkog koncetracionog logora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedavatelj rasprave, David Laverick, izjavio je da je odluka o suspenziji nametnula sama od sebe, budući da Livingstone nije sposoban shvatiti ozbiljnost njegova nastupa.

Dodao je da, žalba koju je uputilo Židovsko vijeće ne bi imala toliki utjecaj da se Livingstone ranije ispričao zbog incidenta.

Livingstone je rekao da je izražavao svoje najiskrenije političko viđenje "Associated Newspapers" i da nije imao namjeru uvrijediti Židovsku zajednicu. Izjavio je da izabrani političari mogu biti svrgnuti samo voljom birača ili zbog kršenja zakona.

"Trojica članova tijela koje nitko nikada nije izabrao ne bi smjeli sruštiti glasove milijuna Londončana." - naglasio je Livingstone.

M.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara