Gradonačelniku Kaštela razbili staklo na automobilu pred zgradom Gradske uprave

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić / Cropix

KAŠTELANSKOM gradonačelniku Josipu Berketu netko je jučer pred zgradom Gradske uprave razbio stražnje vjetrobransko staklo na monovolumenu Renault Espace. Incident se zbio nakon sjednice Gradskog vijeća, koja se odužila do 19 sati. Gradonačelnik je ostao u uredu još sat i pol i pretpostavlja da se u tom vremenu dogodio napad na vozilo.

Gradonačelnikova tajnica spazila počinitelje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berket je policiji prijavio slučaj, a o mogućim motivima i počiniteljima nije htio govoriti. Šteta se inače cijeni na pet tisuća kuna. Gradonačelnikov Espace popravlja se u servisu u Žrnovnici, a osim stakla trebat će zamijeniti i stražnji brisač.

Premda je prostor pred Upravom pokriven video nadzorom, kamere nisu uspjele zabilježiti počinitelje. Ipak, vidjela ih je gradonačelnikova tajnica. Dala je policiji iskaz, spominje dvojicu muškaraca. Na licu mjesta nisu nađeni tragovi. Staklo je po svemu sudeći razbijeno pajserom.

Berket tvrdi da mu nitko ne prijeti i da nije imao problema. Ipak, poznato je da mnogi u Kaštelima, bastionu HDZ-a, nisu oduševljeni njegovim dolaskom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara