Gradska skupština o zagrebačkom proračunu za 2005.

OSIM zagrebačkoga proračuna za 2005. u iznosu 5,65 milijardi kuna, na sjednici Gradske skupštine bit će riječi i o prijedlogu za razrješenje članova Upravnog vijeća Opće bolnice "Sveti Duh", te o "slučaju" Srećka Ferenčaka, HNS-ovog člana Gradskog poglavarstva, zbog navodne malverzacije s gradskim zemljištem.

Ta dva prijedloga uvrštena su po hitnom postupku u dnevni red današnje skupštinske sjednice na početku zasjedanja u Staroj gradskoj vijećnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime četiri kluba gradskih zastupnika (HSP-a, HIP-a, SIN i HSD-a) predsjednik HSD-a Zdravko Tomac je objasnio da su zatražili od Gradskog poglavarstva očitovanje o "slučaju" Srećka Ferenčaka, jer smatraju da o svemu o čemu bruji javnost, a posebno o aferi s prenamjenom zemljišta i zlouporabom položaja u kojoj je navodno zarađena velika suma novca, treba raspraviti i Gradsko poglavarstvo, čiji je član Srećko Ferenčak.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar, je obrazložio da je razrješenje Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh, zatražio "zbog alarmantnog financijskog stanja s prijetećim ovrhama i najavama prekida isporuke lijekova, što dovodi u pitanje normalno funkcioniranje bolnice", za što smatra odgovornim ravnatelja (Dalibora Krpana), a koji je u svojim izvješćima o poslovanju bolnice doveo u zabludu članove Upravnog vijeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara