Gradska uprava Raba nema ništa protiv mladenačkog seksa na javnim mjestima

VIDIKOVAC na brdu Kamenjak omiljeno je okupljalište mladih Rabljana koji žele voditi ljubav, a tu lokaciju toliko vole da dolaze i u ova vruća poslijepodneva, koja provode tamo seksajući se.

Prošle nedjelje se tako na putu prema Kamenjaku pojavio znak koji su postavili mještani, a na kojem stoji "Zabranjeno pušenje u autu". Ilustracija pušenja pritom nije aludirala na ljubitelje cigareta. Tako su mještani na duhovit način reagirali na slobodno ponašanje mladih. Neki su posumnjali da iza ovoga možda stoji i Gradska uprava Raba i da su oni željeli stati na kraj seksu mladih na vidikovcu.

Predsjednik Gradskog vijeća Raba Željko Peran za Index je komentirao kako nije vidio taj znak te da Gradska uprava nema razloga reagirati zbog takvih stvari kao što je seks mladih na vidikovcu. Peran je poručio da su kod njih svi turisti dobrodošli te da ni ljeti nemaju problema sa slobodnim ponašanjem mladih. Znak je, zaključuje se, rezultat inicijative pojedinih čistunaca.

Hrvatska postala hit odredište turista željnih seksualnih uzbuđenja

Hrvatska je, pokazali su to trendovi posljednjih godina, postala idealno odredište za turiste željne novih seksualnih uzbuđenja, bez obzira na afinitete. Više ili manje skrivene uvale podjednako traže i homoseksualci i swingeri, a liberalni domaćini i diskrecija, što je mnogima najvažnije, u naturističkim kampovima našu su obalu, posebno Istru, pretvorili u europski nudističku.

Na njemačkim, belgijskim i engleskim internet stranicama erotomana upravo se hrvatska ljetovališta: Rovinj, Novalja, Hvar i Dubrovnik - hvale, a domaćini opisuju kao "otvoreni za sve dogovore".

Lokalno stanovništvo i gradske uprave godinama su pokušavale gušiti rad noćnih klubova ograničavajući im često rad do ponoći ili do 3 ujutro. Od prošle godine protiv, primjerice, Zrća više nemaju takvu mogućnost, jer Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti na takvim mjestima omogućava neprekidnu zabavu od 1. lipnja do 1. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se pitalo Gradsko vijeće Novalje oni bi ograničili rad noćnih klubova, jer žele promijeniti karakter Zrća i razviti obiteljsko okružje. I to bi htjeli učiniti sad kada je Zrće poznato nadaleko i naširoko i kada ljeti ovdje dolazi desetke tisuća mladih iz cijelog svijeta željnih zabave, a i slavni hrle u velikom broju pokazati svoja preplanula tijela te se dobro zabaviti.

30 posto domaćina smatra kako strani turisti samo smetaju

U Hrvatskoj čak 30 posto domaćeg stanovništva smatra da strani turisti smetaju, prave gužvu i zagađuju naš okoliš te kako je korist od njih mala. Ovakav rezultat je pokazao istraživački projekt "Stranci, naši prijatelji! Jesu li razlike prepreke ili mostovi za EU?'", koji je prošlog ljeta proveden na Odjelu za informatologiju i komunikologiju Sveučilišta u Zadru. Doduše, ipak 60 posto domaćih stanovnika smatra da turisti pridonose razvoju naše multikulturalnosti, odnosno kozmopolitizma.

Kao najćudorednije mjesto na Jadranu prije dvije godine postao je Vrbnik na otoku Krku, i to kad je Općinsko poglavarstvo područje stare jezgre proglasilo "čednom zonom", što je bila inicijativa vikara Krčke biskupije. Vrbnik je tada postao prvo mjesto na našoj obali gdje se građane i turiste znakovima upozorava da ne ulaze u badićima u stari dio grada pun sakralnih objekata. O takvom potezu se razvila i polemika među domaćim stanovništvom, koji  se šalilo kako bi trebalo uvesti "estetsku policiju" koja bi određivala tko se golišav smije, a tko ne smije kretati po otoku.

J.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara