Gradski se proračun u Puli rebalansom smanjuje za 30 milijuna kuna

PULSKI gradonačelnik Boris Miletić na današnjoj je konferenciji za novinare kazao da će se gradski proračun rebalansom, koji se izrađuje, smanjiti za 30 milijuna kuna.

Po njegovim riječima priljev novca u proračun teče po planu, no potrebno ga je smanjiti jer se neke službe gradske uprave ne će preseliti na novu lokaciju do kraja godine, pa ne će biti prodane ni nekretnine u kojima se sada nalaze, a od prodaje kojih bi se popunio proračun.

Govoreći o kapitalnim ulaganjima, poput izgradnje gradskog bazena i dovršetka nogometnog igrališta, Miletić je kazao kako grad ne odustaje od tih projekata, nego da je u tijeku dobivanje potrebnih dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o kapitalnim investicijama koje se mogu financirati iz dugoročnih izvora i one trenutačno ne opterećuju proračun. Za početak radova na bazenu potrebno je dobiti građevnu dozvolu, bez koje se ne može objaviti natječaj, naglasio je, dodavši kako se ne će odustati ni od dovršetka stadiona.

Gradonačelnik je izvijestio novinare da su ovih dana pojačane komunalne akcije pa je, primjerice, 13. srpnja oduzeto 725 različitih predmeta, odnosno zaplijenjena tona protupravno prodavane robe u središtu grada, a prodavači su prekršajno prijavljeni.

Grad je u suradnji s inspektoratom, policijom i komunalnim redarstvom povećao broj komunalnih redara od Foruma do Arene kako bi se suzbila protupravna prodaja, naveo je gradonačelnik Miletić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara