Granić razgovarao sa šefom promatračke misije EU

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u srijedu sa šefom Promatračke misije Europske unije u Hrvatskoj Antoineom Mac Unfraidhom, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Granić je izvjestio Unfraidha o postignućima hrvatske Vlade vezano uz manjinska prava i prava vjerskih zajednica. Govoreći o pravima nacionalnih manjina, on je istaknuo donošenje Zakona o pravima nacionalnih manjina te formiranje Savjeta za nacionalne manjine i provedbu izbora za predstavnike u manjinskim vijećima čiji cilj je institucionalno osnaživanje djelovanja manjina, kaže se u priopćenju.

Granić je, kaže se u priopćenju, upoznao Unfraidha s donesenim zakonom o vjerskim zajednicama i ugovorima koje je Vlada s njima potpisala. Navedenim zakonom i ugovorima Hrvatska je u potpunosti riješila položaj vjerskih zajednica te se može smatrati uzorom kod rješavanja tog pitanja među tranzicijskim zemljama, rekao je Granić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o procesu povratka prognanika i izbjeglica te privatnog vlasništva, on je istaknuo da Vlada ulaže znatne napore kako bi taj proces uspješno privela kraju i otklonila sve prepreke za njihovu odluku o povratku.

Vezano uz suradnju Hrvatske s Haaškim sudom, potpredsjednik Granić i šef Promatračke misije Mac Unfraidh složili su se da suradnja ide u dobrom smjeru, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara