Granić uspješno završio posjet NR Kini

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić vratio se iz službenog posjeta NR Kini, koji je ocijenjen iznimno uspješnim, pripoćeno je u ponedjeljak iz vladina ureda za odnose s javnošću u kojemu se poglavito izdvajaju sastanci u Hong Kongu i Šangaju.

Granić je u petak boravio u posebnom upravnom području Hong Kongu NR Kine gdje mu je Donald Tsang, glavni tajnik za administraciju, posebice zahvalio na odluci hrvatske Vlade da ukine vizni režim za državljane Hong Konga.

Ta će odluka bitno pridonijeti većem dolasku poslovnih ljudi i turista, ocijenjeno je u razgovoru, a prenosi se u priopćenju.

Granić se sastao i s Hanom Zhengom, novoizabranim gradonačelnikom Šangaja koji ga je izvijestio o prioritetima svog petogodišnjeg mandata.

U tom je razgovoru potpredsjednik hrvatske Vlade prenio šangajskom gradonačelniku želju za uspostavom bliske suradnje između Šangaja i Hrvatske, osobito u turizmu i gospodarstvu. U priopćenju se dodaje da su upravo Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva turizma i Nacionalne uprave za turizam NR Kine, koji je u Pekingu potpisala Pave Župan Rusković, ministrica turizma, stvoreni uvjeti za jače gospodarsko povezivanje i suradnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara