Granični prijelaz iz Hrvatske u EU u raspadnom stanju

MA KOLIKO god nas vladajući pokušavali uvjeriti da je Hrvatska u svakom pogledu spremna za ulazak u EU, jedan pogled na derutni granični prijelaz Miljan u Krapinsko-zagorskoj županiji daje potpuno drugačiju sliku.

Naime, dotični prijelaz, koji vodi u Sloveniju, jednu od novih članica EU, ne izgleda kao normalan granični prijelaz, a jedina oznaka koja govori da se radi o državnoj granici je hrvatska zastava u blizini trulog mosta, kojim automobili prelaze iz Hrvatske u EU.

Od "pratećih objekata" tu se nalazi samo prastari bijeli kontejner, koji podsjeća na kontejnere u kakvima spavaju radnici na izgradnju građevinskih objekata. Kako piše 24sata, putnici često samo projure uz kontejner, misleći da pripada cestovnim radnicima.

Prastari drveni most nekad je mogao podnijeti teret od tri i pol tone, a s vremenom je to ograničenje spušteno na tonu i pol, iako naši policajci ne puštaju ni tolike terete u strahu od moguće nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslali smo niz dopisa u Ministarstvo financija, ali nikada nismo dobili odgovor. Ili samo šturo, da nema novaca. Policajci ovdje rade u sramotnim uvjetima." - kazao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije RH.

Da stvar bude još gora, na graničnom prijelaz Miljan nema ni sanitarnog objekta, pa tako naši policajci nuždu moraju obavljati u obližnjim šumarcima.

Jagić je svojevremeno pokrenuo akciju besplatne nabavke kemijskih WC-a, ali mu je to Ministarstvo financija, u čijoj su nadležnosti granični prijelazi, zabranilo.

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara