GRAZ POSTAJE EUROPSKOM KULTURNOM PRIJESTOLNICOM

U Grazu će se ovoga produljenog vikenda, od četvrtka do nedjelje, održati niz programa kojima će grad službeno otvoriti svoja vrata i postati europskom kulturnom prijestolnicom 2003. godine.Bogati program inauguracijskog vikenda uključuje velike ulične zabave, izložbe te kazališne, glazbene i televizijske premijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo u četvrtak i petak bit će otvoreni deseci izložaba te održane po dvije kazališne i koncertne premijere. Bit će održano i nekoliko tehno i pop ´partyja´. Sudionici inauguracijskog vikenda umjetnici su iz brojnih europskih zemalja.

Za subotu ujutro predviđen je početak službenog otvaranja projekta: Graz - prijestolnica europske kulture, a program će trajati do kasno navečer i biti obilježen formalnim i neformalnim kulturnim izvedbama, vatrometima, uličnim zabavama i večernjim TV-gala programom.

Tijekom cijele kulturne godine u Grazu će se održati više od stotinu projekata s više od 1000 sudionika. U vrhunce cjelogodišnjih kulturnih zbivanja svakako pripadaju gostovanje Kirov Opere i predstavljanje opernog stvaralaštva triju stoljeća ruske glazbe u veljači te otvaranje novog Umjetničkog paviljona, jednog od najuzbudljivijih primjera suvremena graditeljstva, dvojice britanskih arhitekata - Petera Cooka i Colina Fourniera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara