Graz: Sanader na skupu posvećenom razvoju i budućnosti

Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak u Graz gdje, na poziv austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, sudjeluje na skupu "Uvod u 2005. godinu zemlja budućnosti". L

Skup se održava u organizaciji Austrijske pučke stranke (OeVP) i to je prvi skup u nizu manifestacija kojima Austrija u ovoj godini obilježava tri velike obljetnice - 60 godina od osnutka Druge austrijske republike, 50 godina od potpisivanja Državnog ugovora i 10 godina članstva u Europskoj uniji.

Očekuje se da će se premijer Sanader u svojim izlaganjima posebno osvrnuti na ulogu malih zemalja u zajedničkom promišljanju razvoja i budućnosti, posebno u svjetlu europskih integracijskih procesa te važnosti susjedskih odnosa za regionalnu stabilnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na jednodnevnom skupu sudjeluju vodeći austrijski političari, kancelar Wolfgang Schuessel, ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik te ostali članovi austrijske vlade, zastupnik u češkom Senatu Karl Schwarzenberg i drugi, a pozvani su ne samo političari iz zemlje i susjedstva nego i predstavnici gospodarstva, znanosti i kulture.

Skup je otvorila predsjednica pokrajinske Vlade Štajerske Waltraud Klasnic.

(Hina) xspđ ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara