Grčka upozorava na prijetnje ekstremista bliskoistočnom miru

PRESJEDATELJ Europskom Unijom Grčka pozvala je u srijedu Izraelce i Palestince da spriječe ekstremiste na objema stranama da unište najnoviji bliskoistočni mirovni plan.

Grčki ministar vanjskih poslova George Papandreou izjavio je novinarima da je plan, koji su sastavile Sjedinjene Države, EU, UN i Rusija, omogućuje miran suživot izraelske i palestinske države.

"Znamo da će biti ekstremističkih glasova i snaga koje pokušavaju uništiti taj proces i pozivamo obje strane da se suzdrže od poteza ili izjava koje bi mogle potaknuti ekstremizam", rekao je Papandreou.

"EU i grčko predsjedništvo, kao i zemlje koje su predložile plan, učinit će sve da se marginaliziraju ti ekstremistički glasovi i snage", naglasio je grčki ministar.

Predsjednik Europske komisije Romano Prodi također je pozdravio objavu novog mirovnog plana kao sredstva za obnovu mirovnog procesa i uspostavu stabilnosti u cijeloj regiji.

Povjerenik EU-a za vanjske poslove Chris Patten smatra da je brza primjena sporazuma uz pomoć međunarodne zajednice u interesu obiju strana.

(Hina) bcav sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara