Gruzijska mafija omogućila Mornaru belgijsko državljanstvo?

Gruzijska mafija omogućila Mornaru belgijsko državljanstvo?

IAKO hrvatski reprezentativac Ivica Mornar više ne igra u Belgiji, našao se na udaru tamošnjih medija, koji tvrde da je nabavio belgijsku putovnicu posredstvom gruzijske mafije, javlja Jutarnji list.

Ivica Mornar i Srbin Ivica Dragutinović (koji još uvijek igra za Standard Liege) mogli bi pred belgijskom sudom odgovarati zbog sumnje da su krivotvorili molbe za upis u belgijsko državljanstvo, objavio je Reuters u petak.

"Oni su prijavljeni pod sumnjom da su sudjelovali u krivotvorenju", izjavila je glasnogovornica ureda javnog tužitelja u Antwrepenu.

Kako piše Jutarnji list, belgijska policija sumnja da je Mornar nezakonito stekao belgijsko državljanstvo, i to navodno preko mreže prevaranata koja  obuhvaća i rusku i gruzijsku mafiju, kao i osobe iz Komisije za naturalizaciju zastupničkog doma Belgije.

Mornarov odvjetnik Laurent Denis za belgijske je medije kazao kako je iznenađen ovom vijesti, te da ga hrvatski napadač nikad nije obavijestio o postojanju bilo kakvog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji mediji dodaju kako je belgijsko državljanstvo Mornaru omogućilo nedavni transfer u engleski Portsmouth, jer taj transfer ne bi bio ostvariv da je Mornar imao samo hrvatsko državljanstvo.

Mornarovo pojavljivanje pred sudom očekuje se tek u rujnu ili čak 2005. godine, zbog čega cijela afera ne bi trebala utjecati na njegov nastup na predstojećem EP-u u Portugalu.

Hrvatski reprezentativac nije izrazio zabrinutost zbog najave kako bi se mogao naći pred belgijskom sudom zbog sumnje da je krivotvorio molbu za upis u belgijsko državljanstvo.

"Nema nikakvoga razloga za zabrinutost. Mornar je podnio zahtjev za upis u belgijsko državljanstvo u normalnu proceduru koja vrijedi u toj zemlji. A glavni uvjet za podnošenje zahtjeva neke osobe za dobijanje belgijskog državljanstva je taj da ima tri godine prijavljeno boravište u Belgiji. A Mornar je taj uvjet ispunjavao", prenio je Mornarovu reakciju glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Rotim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara