Guardian: Denis Macshane pozvao Prodija da podnese ostavku

DRŽAVNI tajnik u ministarstvu vanjskih poslova zadužen za europska pitanja Denis MacShane pozvao je predsjednika Europske komisije Romana Prodija da podnese ostavku na sadašnju dužnost ili se odrekne svojih političkih ambicija u Italiji, prenosi u petak list The Guardian.

"Neprihvatljivo je da Komisija ima predsjednika koji se nije u potpunosti posvetio europskim pitanjima, već se naprotiv, smatra šefom oporbenog talijanskog ogranka u egzilu", rekao je MacShane novinaru britanskog lista tijekom posjeta Rimu.

"Nakon Međuvladine konferencije Prodi će morati odlučiti hoće li se vratiti u Italiju gdje će voditi oporbu ili će nastaviti obavljati dužnost predsjednika Europske komisije", izjavio je MacShane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
MacShaneovi komentari i ranije su uzbunjivali duhove. Nedavno se zbog svojih izjava morao ispričati muslimanskoj zajednici u Velikoj Britaniji.

"Takva vrsta diplomacije šteti ugledu Britanije u Europi", ocijenio je MacShaneov kolega, liberalni demokrat Menzies Campbell. "Neobično je da britanski državni dužnosnik u ovakvom trenutku daje takve izjave".

(Hina) mh br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara