Gužve na cestama prema moru

PROMET je pojačan na glavnim cestama koje vode prema moru i obrnuto. Na autocesti A1, Zagreb-Split, do sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, u smjeru mora, vozi se se usporeno u koloni, duljine oko 9 km.

Ispred sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se, također, usporeno u koloni dugoj oko 3 km, prema moru, kao i u smjeru Zagreba, gdje je kolona duljine oko 14 km, uz ograničenje brzine na 40 km/h, javlja HAK. 

Pojačan je priljev vozila na naplatne kućice u Lučkom, ali nema dužih čekanja. Molimo vozače da koriste i krajnje desna tri ulaza na autocestu. Na autocesti A6 Rijeka Zagreb, zbog radova i pojačanog prometa, povremeno se stvaraju kolone od čvora Čavle do Orehovice, kao i na riječkoj obilaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na cesti D1 dionici "Lička magistrala" promet je pojačan ali ide uglavnom bez zastoja. Promet je pojačan i na cestama u Istri, posebice na istarskom ipsilonu na dionici A9 od Višnjana prema Umagu, zatim na Jadranskoj magistrali, kao i na ostalim cestama u priobalju.  

Promet putničkih vozila pojačan je na GP Macelj u oba smjera, kolona vozila na ulasku je duljine oko 1,5 km, a na izlasku 6 km,( pa se vozila na izlasku od 13,45 preusmjeravaju na GP Lupinjak). Pojačan je i ulazak na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod. Na GP Pasjak, GP Kaštel i GP Rupa promet putničkih vozila je pojačan u oba smjera, kao i na izlasku GP Bregana, gdje se čeka oko 20 minuta. 

Trajekti plove redovito, a promet je pojačan prema otocima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara