Gužve prema moru

PROMET na A1 Zagreb-Split kod tunela Sv.Rok normaliziran je, i policija više ne preusmjerava promet na D50 u smjeru Gračaca, izvijestio je 

Tijekom prijepodneva kolona vozila pred tunelom bile je duga je oko 7 kilometara te se promet preusmjeravo obilazno cestom D50 preko Gračaca.

Na naplati Lučko kolona vozila na izlazu duga je oko 1,5 km, radi 9 izlaza te se na samu naplatu čeka oko 15 min.

Zbog gustog prometa vozi se u kolonama duž Jadranske magistrale s mogućim zastojima na dionici od Omiša i Trogira prema Splitu.

Od GP Rupa i Pasjak u smjeru Rijeke formirala se kolona vozila koja se kreće prosječnom brzinom 30-40 km/h. Kraća su čekanja moguća i na naplati mostarine na Krku i tunelarine na Učki.

Kraći zastoji se mogu očekivati na dionicama na kojima traju radovi te na prilaznim cestama turističkih središta u Istri, Kvarneru i Dalmaciji. Kolnici su suhi a vidljivost dobra.

Na Macelju, Bregani i na graničnim prijelazima u Istri, povremeno je pojačan promet na ulazu u zemlju. Na graničnom prijelazu Bajakovo, na izlazu kolona putničkih vozila duga je oko 9 km, a kolona teretnih 3 km. Na ostalim GP povremeno se stvaraju kraće kolone vozila ali bez dužih čekanja.

Na gotovo svim trajektnim pristaništima promet je vrlo gust. Na pristaništu Prizna na ukrcaj čeka kolona vozila duga oko 1 km i plove četiri trajekta, na pristaništu Jablanac za otok Rab 3,5 km i plove tri trajekta, na Brestovi za Cres kolona je 2 km plove tri trajekta non stop.

Split: Rekordan promet u trajektnoj i zračnoj luci

Iz splitske trajektne luke prema srednjodalmatinskim otocima prijepodne je isplovilo više od tisuću putnika, u zračnu luku Resnik do 12 sati sletjelo je 20ak zrakoplova iz gotovo svih europskih destinacija.

Prema Supetru na Braču i Rogaču na Šolti uvedeno je pet dodatnih linija, doznaje se od koordinatora Jadrolinija plovnog područja u splitu Ante Mrvice.

"To je za ovu sezonu rekordan promet, no, vjerujemo kako će u idućim vikendima to biti premašeno jer smo tek ušli u špicu sezone" kazao je Mrvica.

U luci kao ni na prilaznim cestama ne stvaraju se gužve, iako automobili stalno pristižu, kako oni koju nastavljaju put prema otocima tako i oni u povratku s njih, rekao je Mrvica dodajući kako su Jadrolinijini šalteri otvoreni su jutros od 4,15 sati, što je također pridonijelo bržem protoku putnika.

Prema Starom Gradu na Hvaru bilo je pet isplovljavanja, a prema Visu tri.

Dva trajekta plove non-stop i na liniji Drvenik (kod Makarske) - Sućuraj na Hvaru, tako da ni tamo nema većih poteškoća u odvijanju pomorskog prometa, doznaje se od Mrvice.

Jutros je u splitsku luku iz Italije stigao i trajekt Dubrovnik s 500 putnika i 120 vozila. Dodatni priljev putnika, prema informacijama s graničnih prijelaza, očekuje se u kasnijim poslijepodnevnim satima, no Jadrolinija će ih, poručuje Mrvica, spremno dočekati i odvesti na vrijeme prema do njihovih odredišta na otocima.

U splitskoj zračnoj luci također, bilježe rekordan promet. Do 12 sati tamo je sletjelo 20-ak zrakoplova iz gotovo svih europskih destinacija, a do kraja dana očekuje se ukupno 55 zrakoplova, doznaje se od šefa smjene Ive Tvrdića. Kroz zračnu luku u dolasku i odlasku prošlo je više od 11 tisuća putnika. Sletjelo je i 10-ak malih privatnih zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara