Haag opovrgnuo Vjesnik: Brammertz nije komentirao presude hrvatskim generalima

Haag opovrgnuo Vjesnik: Brammertz nije komentirao presude hrvatskim generalima

Foto: AFP (Arhiva)

"GLAVNI haški tužitelj Serge Brammertz nije bio na konferenciji u Londonu, nije komentirao presudu protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, nije komentirao opravdanost operacije 'Oluja' niti je rekao da se radi o legalnoj akciji oslobađanja okupiranih teritorija", rekao je Aleksandar Kontić, pravnik u haškom tužiteljstvu za srpsku novinsku agenciju Tanjug.

> Glavni haški tužitelj: Oluja je bila legitimna, nije osuđena Hrvatska, već pojedinci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo kako je zagrebački Vjesnik objavio jučer da je Brammertz gostujući na konferenciji Izazovi međunarodnih kaznenih istraga održanoj u srijedu u Londonu, jasno rekao da je Oluja bila legitimna akcija oslobađanja okupiranog područja. Prema tumačenju Vjesnika Brammertz je navodno ponovio da presuda hrvatskim generalima nije presuda protiv hrvatskog naroda ili države, nego protiv pojedinaca.

"Tužitelj Brammertz je, na konferenciji u Bruxellesu 20. travnja, rekao da se presuda u postupku protiv Gotovine i ostalih odnosi na njihovu individualnu kaznenu odgovornost za zločine počinjene u 'Oluji", pojasnio je Kontić za Tanjug.

Službena reakcija iz Haaga tek se očekuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara