HAK apelira na vozače da vožnju prilagode snijegu

ZBOG zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su ceste Bruvno-Mazin i Bjelopolje-Donji Lapac. Snijeg pada u gotovo cijeloj zemlji pa HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila, no obavezna je zimska oprema.

Olujna bura ograničava promet na prometnicama uz more

Zbog olujne bure samo osobna vozila smiju prometovati dionicom autoceste A1 Zagreb-Šestanovac od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica, izvijestio je HAK u 9 sati.

Iz istog je razloga uvedeno ograničenje za sva vozila osim osobnih automobila i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do čvora Delnice, dionici Jadranske magistrale D8 od Bakra do Svete Marije Magdalene, dionici ceste D25 Karlobag-Brušane te cesti D54 Zaton Obrovački-Maslenica.

Paškim mostom zabranjen je promet za prvu skupinu vozila, odnosno autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Zbog bure i dalje je u prekidu trajektna linija Prizna -Žigljen.

Foto: HAK

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara