HAK: U Gorskom Kotaru i Lici mjestimice pada slab snijeg

NA CESTAMA kroz Gorski kotar (Tuhobić-Kupjak, Čabar, Delnice, Vrbovsko) i Liku (Korenica-Krnjak) mjestimice pada slab snijeg i ima ga raskvašenoga na cesti, zimska oprema je obvezna odnosno preporučljiva, a u tijeku je raščišćavanje cesta, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Na području Aržana (D39) pada gust snijeg, a na području Senja ledena kiša, dok je cesta D220 Trilj - Kamensko mokra od kiše.

Tijekom noći kiša, koja se ledi na kolniku moguća je i na širem području jadranske magistrale, te na cestama kroz Liku.

HAK upozorava da treba opreznije voziti na nadvožnjacima, vijaduktima ili na dionicama cesta koje prolaze usjecima, gdje može biti poledice, posebice na lokalnim i mjestimice županijskim cestama.

Sumaglica ili magla moguće su na cestama kroz Liku Gorski kotar i Posavinu.

Državna cesta D506 Donji Lapac-Bjelopolje i nadalje je zbog zimskih uvjeta zatvorena za promet teretnih vozila iznad 7,5 t, a osobna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima.

Zbog obnove pružno-cestovnog prijelaza u Grobljanskoj ulici, sutra od 7 do 17 sati zatvara se za promet državna cesta D2 kod Sladojevaca. Obilazak je smjerom: D2-Bistrica-naselje Španat-Gornji Miholjac-Bakić-Ulica Matije Gupca u Slatini-D2 (i obrnuto).

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Trajektni promet redovit je na svim linijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara