Hamas bi mogao imenovati tehnokratsku vladu

Radikalni pokret Hamas, koji je palestinski čelnik Mahmud Abas nakon pobjede na parlamentarnim izborima zadužio za formiranje nove vlade, mogao bi članovima kabineta imenovati "tehnokrate", izvijestili su u subotu čelnici tog pokreta.

"Hamas je u kontaktu s Fatahom i predsjednikom Mahmudom Abasom. Ako se oni odbiju priključiti Hamasovoj vladi, pokušat ćemo oformiti tehnokratsku vladu", rekao je za France presse ideolog Hamasa Gazi Ahmed Hamad, dodavši kako je njihov prioritet "osnovati koalicijsku vladu s Fatahom i svim drugim političkim grupacijama. To će omogućiti uspostavljanje stabilnih uvjeta i dati nadu stanovništvu".

Drugi dužnosnik Hamasa Yehyia Mussa rekao je kako će se Hamas "usmjeriti prema formiranju vlade u kojoj većinu članova neće činiti članovi parlamenta". Takva bi vlada, prema njegovu mišljenju "omogućila izabranim zastupnicima da obavljaju parlamentarne dužnosti i kontroliraju institucije". Također je rekao kako se "nastavljaju i konzultacije s ciljem imenovanja premijera".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zajednica je nakon pobjede Hamasa na parlamentarnim izborima izrazila zabrinutost, posebno zbog mirovnih pregovora s Izraelom.

(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara