Haradinaj: Provedba standarda za Kosovo prioritet

NOVA kosovska vlada nastavit će s provedbom svih projekata koji su u tijeku, a glavni joj je prioritet ispunjavanje standarda za Kosovo, izjavio je u ponedjeljak novi kosovski premijer Ramush Haradinaj prilikom službenog preuzimanja dužnosti.

Nova vlada, koja je izabrana na sjednici kosovskog parlamenta u petak, službeno je na svečanosti primopredaje vlasti preuzela dužnost, a novi 36-ogodišnji kosovski premijer najavio je stvaranje jedne dinamičnije vlade koja će uspješno odgovoriti na aktualne procese.

Dosadašnji premijer Bajram Rexhepi rekao je kako je tijekom svoga mandata pokušao stvoriti jednu učinkovitu vladu, no da više puta nije imao potrebnu potporu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haradinaj je izrazio uvjerenje da će ocijene o provedbi standarda u svibnju iduće godine biti pozitivne kako bi sredinom 2005. godine počela rasprava o rješenju konačnog statusa Kosova.

Kosovskoga premijera, bivšeg zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova za jedno od kosovskih područja u vrijeme rata, ispitivali su nedavno haški istražitelji, a beogradske vlasti osporavaju njegov izbor za premijera.

Haradinaj je za kasne poslijepodne najavio prvu sjednicu vlade na kojoj će iznijeti vladin program.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara