HASAN ROHANI: IRAN NE PROVODI TAJNE NUKLEARNE AKTIVNOSTI

Iranski dužnosnik zadužen za nuklearna pitanja Hasan Rohani u srijedu je pokušao umanjiti važnost nedavno objavljene informacije prema kojoj su Iranci kupili centrifuge za proizvodnju urana u inozemstvu, a koje bi se mogle upotrijebiti za izradu nuklearnog oružja.

Rohani je rekao kako njegova zemlja ne provodi "nikakve tajne nuklearne aktivnosti" dodajući kako će UN-ova Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) uskoro biti u prilici pokazati svijetu da Teheran nema ambicija razvijati nuklearno oružje.

Na konferenciji za novinare održanoj dan nakon što je IAEA objavila izvješća o nastavku iranskih nuklearnih aktivnosti, Rohani je rekao kako je ostalo tek nekoliko manje važnih pitanja o kojima će se razgovarati. "To je dokaz da se iranski nuklearni slučaj bliži kraju te da nema više zanimljivih tema o tim pitanjima", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću IAEA objavljenom u utorak navečer kaže se da je agencija otkrila nove dokaze o postojanju obogaćenog urana, čije su količine veće od onih potrebnih za civilne potrebe, što je pojačalo sumnje međunarodne zajednice i IAEA koje vjeruju da Iranci nastavljaju raditi na svom nuklearnom programu.

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara