Haški istražitelji ispitali novinara Davora Ivankovića

DAVOR IVANKOVIĆ, novinar Večernjeg lista, u pratnji odvjetnika Hrvoja Ladana, ispitan je u Uredu Haškoga suda kao osumnjičenik zbog nepoštivanja suda, izvijestio je HTV.

Novinari Slobodne Dalmacije Jasna Babić i Siniša Pavić nisu saslušani jer istražitelji Haškoga suda nisu prihvatili Jadranku Sloković za njihovu odvjetnicu, uz obrazloženje da je u sukobu interesa. Nakon saslušanja Davora Ivankovića, koje je trajalo gotovo tri sata, njegov je odvjetnik izjavio kako je "razgovor obavljen vrlo korektno i temeljito".

"Oni su tome pristupili vrlo ozbiljno. Razgovor je vođen vrlo korektno, ali bilo je to jedno detaljno ispitivanje", kazao je Ladan.

U petak je najavljeno saslušanje novinarke Jutarnjeg lista Snježane Pavić i kolumnistu Ivana Zvonimira Čička.

Desetero novinara sumnjiči se za nepoštivanje suda jer su objavili imena sedam visokih vojnih i političkih dužnosnika, bivših i sadašnjih, koji su u dodatku optužnice protiv Gotovine, Čermaka i Markača navedeni kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata.

Imena je prvi u svibnju ove godine objavio HTV, dok je Slobodna Dalmacija prva objavila sadržaj tajnog dodatka. Raspravno vijeće Haškoga suda u predmetu Gotovina je, nakon upozorenja novinarima da bi mogli snositi posljedice, odlučilo pokrenuti istragu o okolnostima pod kojima je u HTV-ovu Dnevniku 28. svibnja objavljen sadržaj povjerljivog dodatka optužnice.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara