Haški optuženik Miroslav Radić nije se predao dobrovoljno

HAŠKI optuženik Miroslav Radić, major bivše JNA optužen za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, nije se dobrovoljno predao nadležnim organima, već ga je policija uhitila, a javnosti je priopćena netočna informacija o njegovoj dobrovoljnoj predaji, izjavila je u petak direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić.

"Mediji su puni tih komentara političara i policije o tome kako se major Radić predao. To nije točno", kazala je Kandić Radiju B92, dodajući da je slučajno došla do te informacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radić je uhićen prije desetak dana, i to na ulici, dok je stajao s nekom svojom prijateljicom i ta se priča znala u gradu prije nego što su oni objavili da se Radić predao i da ga je policija uhitila. Postoji ta žena koja je bila s njim u društvu kad je uhićen", kazala je direktorica Fonda za humanitarno pravo.

Nadležni su u više navrata proteklih dana naglašavali da se Radić predao dobrovoljno, te da može očekivati svu pomoć i jamstva državnih organa za svoju obranu pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara