Haški sud i dalje provjerava Zelenovićevo uhićenje

HAŠKI sud i u srijedu nastavlja provjeravati je li bosanski Srbin Dragan Zelenović, kojeg optužnica tereti za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Foči, uhićen u Rusiji jer još nema službene potvrde da je to uhićenje izvršeno, izjavio je u srijedu za Hinu glasnogovornik Ureda Haškog tribunala u Sarajevu Mathias Helmann.

Helmann je naglasio da svaki haški optuženik ma gdje god ga se uhitilo, najprije mora izravno biti izručen u Haag, a tek nakon toga Haški tribunal odlučuje hoće li ga preusmjeriti lokalnim sudovima u BiH na suđenje.

U državnom sudu BiH u srijedu su objavili kako na tom sudu "nije otvoren predmet o Zelenoviću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ruski mediji su objavili, a to prenose i zapadni mediji, kako je ruska policija uhitila Zelenovića u zapadnosibirskom središtu naftne industrije Hanti-Mansijsku.

No, glasnogovornik ruskog Veleposlanstva u Sarajevu Dmitrije Maljcev u srijedu je popodne izjavio kako to veleposlanstvo nema službenih informacija o Zelenovićevu uhićenju.

I u Ministarstvu vanjskih poslova BiH su rekli kako još nisu dobili službene informacije od ruskih vlasti o eventualnom uhićenju Dragana Zelenovića.

Zelenović je jedan od osmorice preostalih haških optuženika srpske nacionalnosti koji se nalaze u bijegu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara