HCR donirao pomoć unesrećenima u potresu u Iranu

Hrvatski Crveni križ donirao je danas milijun i 262 tisuće kuna Međunarodnoj federaciji Crvenog križa (oko 250 tisuća švicarskih franaka), prikupljenih kao pomoć stradalima u potresu u iranskom gradu Bamu. L

Predsjednik HCK Jadranko Crnić zahvalio je donatorima, a posebice građanima koji su pozivom na broj 060 600 600 donirali oko 1,14 milijuna kuna za pomoć stradalima u Iranu te je istaknuo pomoć medija u toj akciji.

Na pomoći je donatorima i građanima zahvalio i predstojnik HCK Nenad Javornik koji je nazočnim predstavnicima najvećih donatora uručio zahvalnice.

O razmjerima katastrofalnog potresa, koji je krajem prošle godine pogodio Iran govorio je Sune Follin, izaslanik Međunarodne federacije Crvenog križa za pomoć u katastrofama sa sjedištem u Budimpešti, koji je naglasio da je u potresom pogođenom gradu Bamu i regiji preživjelima potrebna pomoć u šatorima. Istaknuo je da je oko 70 tisuća ljudi te iranske regije pogođeno potresom te da je sada poseban problem pitka voda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Irana i iranskog naroda na pomoći je zahvalio iranski veleposlanik Jafar Shamsian koji je rekao da je u potresu poginulo oko 41 tisuća ljudi, a da je još ranjeno oko 50 tisuća. Oko 90 posto grada Bama je uništeno ili teško oštećeno, dodao je.

Veleposlanik Irana istaknuo je da je Hrvatska odmah reagirala slanjem 15 tona pomoći Iranu te da još oko 120 tona pomoći čeka utovar u brod za Iran. Naglasio je da je pomoć Hrvatske bila iznad očekivanja zahvaljujući i medijima koji su pomogli u toj akciji.

(Hina) aš az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara