HCR: u generalskom stolu počeo opći izvid minski sumnjivog područja

Danas je u općini Generalski Stol započeo cjelovit opći izvid minski sumnjivog područja kako bi se u 15 dana precizno utvrdilo koliko je površina zahvaćeno minama, priopćeno je danas iz Ureda ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) u Sisku.

U subotu je Petruniću kod Generalskog stola od minsko-eksplozivnog sredstva smrtno stradao mještanin Mijo Frketić.

U Hrvatskom centru za razminiranje potvrđeno je da je Frketić stradao od protupješačke rasprskavajuće odskočne mine.

U Petruniću su 1995. stradala četvorica pripadnika inžinjerskih postrojbi Hrvatske vojske, jedan smrtno, jedan je zadobio teže tjelesne ozljede, a dvojica lakše.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šire područje oko Petrunića već je i prije bilo obilježeno, a dodatno obilježavanje obavljeno je nakon što je u subotu stradao mještanin Frketić, navode u HCR-u.

Nakon općeg izvida koji će trajati dva tjedna, djelatnici HCR-a sačinit će novu kartu minski sumnjivog prostora, koji će biti obilježen novim pločama upozorenja, a karta će biti predana općinskim čelnicima najkasnije tijekom listopada, ističe se u priopćenju HCR-a i dodaje da će od općine Generalski stol i drugih tražiti da vode računa o tome stoje li nova upozorenja opasnosti koja će se obnavljati ukoliko ih je netko uklonio.

(Hina) pp/xvh ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara